De hollandse Tulpen vaas
Onderzoek naar de verschillende vormen en formaten van de hollandse tulpenvaas, in het bijzonder om de diversiteit van de Delfts Blauwe tulpen vaas uit de periode vanaf de 17e eeuw tot en met toepassingen op de hedendaagse vormgeving te definiëren.

Historie
Tulpenmanie was een periode in de Nederlandse Gouden Eeuw. Vazen in alle soorten en maten werden gebruikt voor tulpen.

Tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw (17de eeuw) was er een levendige handel met het Oosten. De Nederlandse Oost-Indische Compagnie vervoerde miljoenen stuks Chinees porselein in begin 1600. Het Chinese vakmanschap en oog voor detail was voor velen indrukwekkend. Alleen de rijksten konden zich deze vazen veroorloven. Nederlandse pottenbakkers begonnen het Chinese porselein te imiteren na de dood van de Wanli Keizer in 1620, toen de levering aan Europa werd onderbroken.


Study of the shapes of tulip vases blue delft-ware.

Study of the different shapes of tulip vases mostly blue delft-ware, interface design illustration on iphone screen.

Vases in all shapes and sizes were used for tulips. Blue Delft-ware icons of vases for tulips. Tulip mania or tulipomania was a period in the Dutch Golden Age 17th century). Only the richest could afford these products. Dutch potters started imitating Chinese porcelain, after the supply to Europe was interrupted.